Nieuws

«« terug naar Service & Tips overzicht

Kentekencard ook voor aanhangwagens!

Vanaf 2014 krijgt Nederland een nieuw kentekenbewijs. Het papieren kentekenbewijs maakt plaats voor een kentekenbewijs op creditcardformaat. 

Vanaf 1 januari 2014 neemt het kentekenbewijs op creditcardformaat geleidelijk de plaats van het papieren kentekenbewijs in. Er komt geen grootscheepse introductie. Nieuwe voertuigen krijgen vanaf de invoeringsdatum bij aflevering een nieuw kentekenbewijs op creditcardformaat. Bestaande voertuigen krijgen een kentekencard als het voertuig op naam van een nieuwe eigenaar overgeschreven wordt. Wil een eigenaar/houder al eerder een kentekenbewijs op creditcardformaat hebben, dan kan hij een vervangend kentekenbewijs aanvragen. Hij ontvangt dan een kentekencard met bijbehorende tenaamstellingscode. Hij kan daarna zijn papieren exemplaar vernietigen.

De verwachting is dat vijf jaar na invoering de meeste papieren kentekenbewijzen zijn vervangen door kentekenbewijzen op creditcardformaat. Hoe de laatste papieren kentekenbewijzen uit de roulatie gaan, wordt later bepaald. Bezitters van oldtimers mogen hun papieren of linnen documenten behouden. Zij krijgen er een kentekencard plus tenaamstellingscode naast, die ze nodig hebben bij formele handelingen.De kentekencard wordt geïntroduceerd voor alle voertuigen die een kenteken hebben. Speciale kentekens blijven een papieren kentekenbewijs houden, zoals voertuigen van leden van het Koninklijk Huis, diplomaten, voertuigen van Defensie, exceptioneel transport, transitokentekens, tijdelijke kentekens, handelaarskentekens en grensverkeer.

Artikel printen

klik op foto voor vergroting

Webdesign door: WEBVRIEND - VOOR DE ONLINE KLIK!